Törőcsik Mari két Kossuth-díj után megkapta a Kossuth Nagydíjat is, ezzel ő az egyetlen színész, aki háromszor kapta meg a Kossuth-díjat.

Olyan előkelő klub nyolcadik tagja lett, amelyben a zeneszerző Kodály Zoltánnal, az író Illyés Gyulával és a filmrendező Fábri Zoltánnal osztozik a dicsőségen.

A Borsnak a kitüntetés kapcsán elárulta a betegsége miatt velemi otthonába visszavonult színészlegenda, hogy a díj óta egyre jobban érzi magát. 'Igaz, Budapestre, a Parlamentbe még nem tudok felmenni. Egyelőre ahhoz is össze kell szednem magam, hogy eljussak a szombathelyi kórházba vizsgálatra. De, itt Velemben aztán kipihe­nem magam, itt nyugalom és béke van' - folytatta.

Mivel a díjátadón nem lehetett ott, pénteken még nem vehette kézbe a díjjal járó aranyozott szobrocskát, de ez nem rontotta el az örömét. 'Azt gondolom, nem kell sokáig várnom rá, hogy a polcomra tehessem. Mert abban biztos vagyok, hogy elhozzák nekem' – mondta Törőcsik Mari.

A művésznő évtizedek óta Vas megyében, Velemben él. Néhány nappal ezelőtt a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila és a Nemzet Színésze, egyben az egyik legjobb barátja, Cserhalmi György látogatta meg a nagybeteg színésznőt.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!