Drasztikus változás!

A madárinfluenza a 2016-2017-es idény egyik szomorú főszereplője volt és ennek a tenyésztők és kereskedők itták és isszák meg a levét. Az AKI legfrissebb baromfipiaci kimutatása szerint, mind Európában, mind hazánkban DRASZTIKUSAN DRÁGULNI FOG AZ ÁRA, főleg a kereskedelemben elterjedtebb M és L-es méretű tojások esetében.

Az AKI kimutatása szerint Európában a tojás csomagolói ára az elmúlt hetekben folyamatosan emelkedett és a kutatás összeállításakor 191 euró / 100 kilogrammos áron állt, ami 55,8 százalékkal magasabb, mint az egy évvel korábbi, azonos időben mért ár. Ehhez képest Magyarország még rosszabb helyzetben van. Figyelembe kell vennünk, hogy az év folyamán hazánk a tavalyi évhez képest 40 százalékkal több héjas és 44 százalékkal több friss tojást importált, miközben a héjas tojás exportja 26, a friss tojásé pedig félelmetes, 80 százalékkal esett vissza 2016-hoz képest.

Ennek megfelelően szöktek az egekbe az árak, hiszen az M és L-es tojások esetében az ár a mért héten 37,00 forint / db, ami 72,4 százalékos emelkedést jelent az előző évi árakhoz viszonyítva.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!